Новият старши треньор на Наполи Франческо Калцона е доволен от представянето на тима през второто полувреме при домакинското равенство 1:1 с Барселона в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига.

В 60-ата минута полският голмайстор Левандовски се разписа след пас на Педри и даде аванс на каталунците. Четвърт час преди края на редовното време Виктор Осимен изравни резултата, давайки надежди за Наполи преди реванша.

"Имаме още върху какво да работим, но поздравих играчите за начина, по който завършиха мача. Борихме се, направихме добро второ полувреме и страхотни последни 15 минути. Много ми хареса настроението. В крайна сметка вярвахме, че можем да спечелим този двубой. Бяхме търпеливи в първия половин час, но след това футболистите реагираха. Много съм доволен от смените", коментира Калцона.

Gulliver/GettyImages
40 снимки

"Момчетата дадоха всичко от себе си, за да избегнат загубата срещу този силен съперник. Започнахме трудно в началото, но това е разбираемо, имайки предвид, че работихме заедно само ден и половина. Хората, които влязоха от пейката донесоха допълнителна енергия и организация в играта и се представиха много добре", допълни той.

"Важно е, че успяхме да се изравним. Сега знаем, че можем да стигнем по-далеч и искаме да го направим за нашите фенове, които бяха с нас. Добра отправна точка. Всичко ще се реши в следащата среща. Направихме добър мач срещу страхотен отбор", каза капитанът на Наполи Джовани Ди Лоренцо.

Реваншът е на 12 март в Испания. / БТА