Старши треньорът на Бенфика Роджър Шмид похвали отбора след победата с 6:1 над Макаби Хайфа като гост в мача от последния кръг в група "Н" на Шампионската лига по футбол.

Португалският гранд вкара пет безответни гола в последния половин час на двубоя, а решаващо попадение на Жоао Марио в добавеното време осигури и първото място на лисабонци в групата пред френския първенец Пари Сен Жермен.

"Искам да поздравя играчите и да изкажа респекта си за това, което постигнаха в този мач и в групата като цяло. Завършихме груповата фаза на изключително високо ниво. Искахме и вярвахме, че можем да изпреварим ПСЖ. Мислехме, че можем да завършим с повече точки от тях, но в крайна сметка и двата отбора спечелихме последните си мачове. Все пак ние получихме предимство и играчите заслужават огромна похвала за това. Те постигнаха нещо страхотно", коментира Шмид.

Бенфика и Пари Сен Жермен, който спечели гостуването си на Ювентус с 2:1 в последния кръг, завършиха с абсолютно равни показатели на върха в групата. Двата тима събраха по 14 точки и голова разлика от по 16:7, като си размениха по една победа по 1:1 в двете срещи помежду си. Португалците все пак заслужиха първото място заради повече отбелязани голове на чужд терен в останалите двубои.