Старши треньорът на Бенфика (Лисабон) Жорже Жезуш не приема тежко поражението с 2:5 от Байерн в Шампионската лига снощи в група Е. Баварците вече имат 12 точки и напрактика са се класирали за осминафиналите.

Бенфика е с 4 на третото място, Барселона е с 6 пред тях, а Динамо (Киев) е последен с 1.

"Байерн почти винаги вкарват по 4-5 гола, така че нищо различно не се е случило. Не си тръгваме доволни, това е ясно. Но вкарахме два гола във вратата на Байерн и това е добър резултат", казва Жезуш.

"Имаше неща, които бяха добри. Особено от индивидуална гледна точка на играчите, които се присъединиха към отбора без да имат сериозна игрова практика и и дадоха добър отговор, че може да се разчита на тях.

"На нито един отбор в света няма да му е лесно срещу Байерн. Техните играчи винаги създават големи проблеми. Съмнявам се, че има отбор с този интензитет на игра, когато имат топката и когато не е в тях. Не знам дали и английските отбори могат да им се противопоставят всеки път. Подложиха ни на изпитание, принудиха ни да бягаме много, това е и причината за петте гола.

Той добави, че предвид програмата до края и мачовете с Барселона и Динамо (Киев), е решил да направи ротации в състава. Защото се оказва, че следващата среща на "Ноу Камп" може да даде отговор кой продължава като втори отбор.

"Тъй като имахме трима играчи с втори жълт картон- Рафа Силва, Николас Отаменди и Юлиан Вайгъл, се опитахме да защитим отбора за финалните мачове. Трябва да бъдем прагматични и обективни. Когато стана ясен жребият ни, че сме в една група с Байерн и Барселона, едва ли имаше големи оптимисти за класирането ни. Но предвид развоя на събитията, имаме шанс да сме зависими от себе си. Но мач за мач. Първо Барселона, после Динамо (Киев)", завърши опитният португалски специалист.

Роберт Левандовски се отличи с хеттрик, макар и да пропусна дузпа в края на първото полувреме, а по един гол добавиха Серж Гнабри и Лерой Сане. За Бенфика точни бяха Морато за 1:2 и Даруин Нунес за 2:4.