Един от най-успешните и популярни отбори в Русия - ЦСКА Москва, пази в дълбоката си история както славни победи, така и трагични случки, белязали клубното развитие .

Любопитна, но доста злокобна история витае около факта, че в тима никой не носи фланелката с номер 16. Причината е свързана със смъртта на бившия вратар на състава Серхий Владимирович Перхун.

Украинският страж претърпява много тежък инцидент на 14 август 2001 г. в мач срещу Анжи Махачкала. Перхун се сблъсква глава в глава с нападателя на съперника - Будин Будинов, и едва на 23 години намира своята смърт.

Малко след тежкия удар, състоянието на играча сякаш се стабилизира, но не се подобрява напълно. Часове след инцидента Перхун изпада в кома, а на следващия ден е откаран със самолет в московска болница.

След множество схващания и спазми в областта на главата, сърцето на младия футболист спира на 28 август след девет дни в състояние на кома.

В ЦСКА Москва са оставили и още един номер незает за вечни времена - става дума за №12, който символизира феновете в много клубове по света. "Дванайсетият играч е по трибуните".

Във вторник вечер московчани приемат европейския клубен шампион Реал Мадрид в среща от Група "G" в Шампионската лига (още с Виктория Пилзен и Рома).