Феновете на Саутхемптън можеха да се радват поне на полуфинал в Шампионската лига, ако бяха запазили някои от продадени в последните години играчи. 

В сферата на предположенията може да кажем, че "светците" биха се радвали на присъствието на цели шестица играчи, които в момента са част от най-добрите четири отбора в турнира.

Става дума за четирима играчи на Ливърпул - Върджил ван Дайк, Деян Ловрен, Адам Лалана и Садио Мане, халфа на Тотнъм - Виктор Уанаяма, както и нападателя на Аякс - Душан Тадич. В различни периоди от своята кариера те бяха част от отбора на Саутхемптън, а сега се подвизават успешно както във вътрешните си първенства, така и на европейската сцена.

Тимът от южния бряг се превърна в символ на силната работа на трансферния пазар. В последното десетилетие в отбора минаха играчи, които достигнаха върхове в своите кариери. Бивши треньори пък са хора като Роналд Куман и Маурсио Почетино.

В един миксиран имагинерен отбор на "светците" те можеха да бъдат в следната формация:

Вратар - Фрейзър Форстър (все още в отбора)

Защитници - Седрик Соареш (все още в отбора), Върджил ван Дайк (Ливърпул), Деян Ловрен (Ливърпул), Райън Бетранд (все още в отбора)

Халфове - Виктор Уанаяма (Тотнъм), Ориел Ромеу (все още в отбора), Адам Лалана (Ливърпул).

Нападатели - Садио Мане (Ливърпул), Грациано Пеле (Шандонг Луненг), Душан Тадич (Аякс)