Тотнъм победи Марсилия с 2:1 на "Стад Велодром" в мач от група D на Шампионската лига. Голът за домакините бе дело на Шансел Мбемба, а за "шпорите" точни бяха Клеман Ленгле и Пиер-Емил Хойберг. С тази победа Тотнъм спечели групата си с 11 точки, докато Марсилия остана на последна позиция с 6 пункта и няма да играе в Европа през пролетта.

През първото полувреме Марсилия натискаше изключително много и доминираше своя съперник, като постоянно търсеше гола, докато "шпорите" предпочитаха да заемат по-изчаквателна позиция. В 3-та минута Алексис Санчес можеше да открие резултата, но неговият удар профуча покрай дясната греда. Малко по-късно отново бившият футболист на Барселона и Арсенал получи в наказателното поле, но изстрелът му в левия ъгъл бе брилянтно спасен от Юго Лорис.

В добавеново време на първата част се случи логичното. Жордан Верету изпрати страхотно центриране в наказателното поле, където Шансел Мбемба достигна до него и от точката на дузпата отигра мощно с глава във вътрешната страна на лявата греда, преодолявайки Лорис - 1:0 за Марсилия. Шест минути след това Хари Кейн полузи добър пас на гранцата на пеналтерията и изстреля топката под напречната греда, но вратарят на френския отбор се справи чудесно и изби в корнер.

В 54-та минута Ленгле получи от свободен удар и надскочи отбраната, за да засече с глава и да изравни резултата. Десет минути след това Хари Кейн направи пълния обрат в мача, но попадението му бе отменено  поради засада. В 81-та минута Хойберг пое подаване в наказателното поле и нанесе удар към вратата, който срещна гредата. Късмет за Марсилия. Три минути преди края на срещата Колашинац получи от Юндер, но изстрелът с глава на защитника профуча на сантиметри от лявата греда.

В петата добавена минута от мача Хари Кейн изведе по страхотен начин Пиер-Емил Хойберг, който стреля от труден ъгъл, но топката срещна десния стълб на вратата, а после навести и мрежата, за да направи пълния обрат за Тотнъм .