Отборът на Тотнъм победи с 4:0 Цървена звезда в двубой от груповата фаза на Шампионска лига и почти сигурно ще се класира за 1/8-финалите на турнира. Стартиралият за първи път като титуляр за “шпорите” Джовани Ло Селсо откри в 34-ата минута, а през втората част Хюн-Мин Сон заби два бързи гола. Кристиан Ериксен добави четвъртото попадение. 

Англичаните започнаха добре, като още в началото имаха претенции за дузпа. При проверката с ВАР обаче стана ясно, че топката е срещнала бедрото на футболист на Звезда.

В 13-ата Хари Кейн пропусна добър шанс за откриване на резултата.

Сърбите бяха на крачка от откриващо резултата попадение в 23-ата минута. Тогава на Милан Павков му остана само да преодолее Пауло Газанига, но ударът му беше слаб и вратарят спаси.

Тотнъм излезе напред в 34-ата минута след комична поредица от греди и пропуски. След контраатака Хари Кейн и Сон уцелиха гредите, но в крайна сметка Ло Селсо беше точен.  

Сърбите пропуснаха да изравнят в 44-ата, когато пък карамбол в полето на Тотнъм доведе до две греди, но топката така и не влезе в мрежата. И двете греди бяха след докосвания на играчи на гостите - на Газанига и Давинсон Санчес.

GettyImages/Gulliver
75 снимки


Гостите решиха всичко в рамките на 4 минути с две попадения на Сон. В 57-ата минута те отново матираха съперника на контраатака, завършена от корееца с удар под гредата. В 61-вата пък на него му беше още по-лесно да се разпише на празна врата след подаване на Дани Роуз. 

Кореецът изкара тежки последни няколко дни покрай контузията на Андре Гомеш. Азиатецът не пропусна възможността да се извини за случилото се и тази вечер, като не се радваше при головете си, а поиска прошка. 


В 85-ата минута след известна доза късмет, Ериксен оформи крайното 4:0.

"Шпорите" са на втора позиция в класирането със 7 точки в групата, с 4 повече от Звезда, който е трети.