Ако някой е търсил оправдание за 97-те милиона лири, похарчени от Челси за трансфера на Ромелу Лукаку това лято, то той го получи от белгиеца с фамозния му гол с глава срещу Зенит снощи.

Gulliver/GettyImages
31 снимки

Лукаку получи подаване от Сесар Аспиликуета в 69-ата минута и преодоля Станислав Крицюк с великолепен удар. Това беше четвъртият му гол след трансфера от Интер и е още едно доказателство, че във втория си престой в Челси, Лукаку ще бъде основна част от отбора.

"Отличен удар с глава след много добро центриране на Аспиликуета. Заради това го привлякохме. Той обича да вкарва и е ключова фигура за нас", каза германецът Томас Тухел, който преобрази тотално Челси от януари насам, поемайки треньорския пост от легендата на отбора Франк Лампард.

"Зенит е корав съперник и мачът беше труден, но в нито един момент не съм се ядосал. Наложи ни се да поработим повече от очакваното, тъй като мачът беше изключително интензивен. Може би малко трудно стигахме до положения или удари през първото полувреме, но през второто имахме повече пространства в атака. Мисля, че си заслужихме победата. Отне време, но ми хареса какво видях от отбора", коментира специалистът.

Челси не изигра перфектен мач, но направи 23-а "суха мрежа" под ръководството на Тухел - повече от всеки друг отбор в силните европейски първенства за този период. Този мач също така доказа, че в Челси могат да бъдат перфектни дори тогава, когато не си дават много зор.

"Не създадохме много положения за Ромелу и на него не му беше лесно, но той е човек с вяра и самочувствие. Това го прави сред най-добрите нападатели в света и заради това го привлякохме. Той не ни помага само с талант, а и с въпросната вяра. Ромелу умее да вдига напрежението от раменете на съотборниците си", каза още Тухел.