Манчестър Сити приема Байерн Мюнхен в първи двубой от четвъртфиналите на Шампионска лига. Срещата на "Етихад" е тази вечер от 22:00 часа, а на Gong.bg ще проследим най-интересното от нея.


Това е най-интригуващият сблъсък от четвъртфиналната фаза на Шампионска лига. „Гражданите“ загряха за сблъсъка с баварския колос, печелейки убедително при визитата на Саутхемптън с 4:1 във Висшата лига, а головата им машина Ерлинг Холанд се завърна след контузия с две попадения в мрежата на „светците“.

Норвежецът е добре запознат с Байерн, след като преди да акостира на „Етихад“ защитаваше цветовете на Борусия Дортмунд в Бундеслигата.

Байерн също постигна победа за първенство преди срещата във вторник, побеждавайки Фрайбург с 1:0 като гост. И двата отбора се борят за титлите във вътрешните си шампионати, като ще се опитат да нанесат първи удар в сблъсъка помежду им в Шампионска лига.

Пеп Гуардиола най-вероятно няма да може да разчита на Фил Фодън, който все още се възстановява след операция за премахване на апендикс.. От другата страна новият наставник на баварците Томас Тухел има далеч повече кадрови проблеми. В неговия план няма да попаднат контузените Пол Ванер, Мануел Нойер, Люка Ернандес и Чупо-Мотинг. Главната дилема пред Тухел ще бъде именно кой да застане на върха на атаката - Садио Мане или Томас Мюлер. 

Тухел пази добри спомени от сблъсъка с Ман Сити на Гуардиола в Шампионската лига, след като неговият Челси победи “гражданите” с 1:0 на финала на турнира през 2021 г.