Полузащитникът на Ливърпул Тиаго Алкантара отрече информациите, че може да се завърне в Барселона. Тиаго израсна като юноша в каталунския клуб и има 100 мача за първия отбор на „блаугранас” преди да напусне клуба, за да подсили Байерн Мюнхен през лятото на 2013-а година.

Испанският национал не успя да се утвърди в отбора на английския гранд през миналия сезон поради серия от контузии и се заговори, че Шави Ернандес може да върне бившия футболист на „Камп Ноу”.

58 снимки

„Фокусиран съм върху настоящия ми клуб и годините, които ми предстоят тук. Това е ново предизвикателство и съм в Премиър лийг, за да спечеля всичко, което мога”, отсече Тиаго на въпрос за неговото бъдеще.

„Опитваме да избегнем контузиите, като работим здраво в тренировките. Най-важното е да сме готови, а когато сме готови – мисля, че се видя срещу Арсенал, ето на какво сме способни. Да играем пред нашата публика е страхотно”, коментира още испанският халф.

Тиаго отговори и на въпрос, с който стана ясно, че отборът е непобедим, когато той играе заедно до Фабиньо. „За мен най-важно е отборът да се представя на най-високото възможно ниво. Не е въпросът с кой играем в средата на терена. Дали съм до Фабиньо или друг е до него, то трябва да се представя перфектно. Направих перфектния избор с преминаването ми в Ливърпул, това е на 100%, тъй като е удоволствие да работиш с Юрген Клоп”, заяви още Тиаго Алкантара.