Борусия Дортмунд е готов да прекъсне победната серия на Реал Мадрид във финалите на Шампионската лига в сблъсъка за трофея на „Уембли“ в събота, обяви треньорът на „жълто-черните“ Един Терзич.

Реал спечели всичките осем финала, в които участва, откакто Шампионската лига замени Купата на европейските шампиони през 1992-а година. „Лос бланкос“ също така спечелиха пет титли в Шампионската лига през последните десет сезона и имат общо 14 европейски корони.

Терзич каза, че победните серии все някога приключват, но Борусия трябва да се представи на най-високо ниво.

„Трябва да имаме вярата, че можем да постигнем големи неща. Трябва да вложим всичко, за да върнем трофея в Дортмунд. Мина много време“, заяви Терзич на своята пресконференция.

Борусия спечели титлата през 1997-а година и отново стигна до финал през 2013-а, губейки от Байерн Мюнхен в изцяло германска битка за трофея.

„Най-важното е, че ако искате да спечелите Шампионската лига, трябва да победите шампионите. Сега се изправяме срещу абсолютните шампиони. Те са печелили този турнир 14 пъти, печелели са го пет пъти през последните 10 години. Но това е един мач и всичко може да се случи. Осем финала в Шампионска лига и те никога не са губили. Но това, което има значение, не е какво се случи в предходните осем. Това, което има значение, е само следващият. Време е да прекъснем тази серия“, продължи Терзич.

Борусия завърши на пето място в Бундеслигата този сезон, осигурявайки място в Шампионската лига за следващия сезон. Тимът беше претендент за титлата в Германия през миналия сезон, но изпусна трофея в Бундеслигата в последния кръг през 2023-а година. Терзич каза, че горчивият опит отпреди година е допринесъл за успеха им през този сезон.

„Този момент беше част от нашия път към успеха. Сега пътуваме до Лондон със същите фенове, които преди година след онзи тежък мач от последния кръг в Бундеслигата продължиха да ни подкрепят и пеят с часове. Време е да им се отблагодарим за подкрепата и ще имаме шанса, надяваме се, да празнуваме заедно“, каза още треньорът на Борусия Дортмунд.