Старши треньорът на Борусия Дортмунд – Един Терзич, отличи няколко играчи от Милан преди сблъсъка между двата тима в Шампионска лига. Специалистът заяви, че най-голяма опасност представляват Тео Ернандес и Рафаел Леао по левия фланг на „червено-черната“ атака. Терзич е категоричен, че в играта на вестфалци ще има промяна и тя няма да бъде каквато бе при загубата от ПСЖ в първи кръг на Турнира на богатите.

"В Шампионската лига нито един мач не е лесен, разбрахме това още след жребия. Обикновено са нужни 10 точки, за да се класираш напред. Ето защо е важно да спечелим точки утре, а домакинските мачове са от ключово значение. Утре ще се изправим срещу Милан, който е труден съперник, но можем да се борим с тях и феновете ще бъдат там, за да ни подкрепят. Ще покажем страхотно ниво."

"Това ще бъде напълно различен мач от този в Париж. Имахме много мисли и притеснения преди мача с ПСЖ. Променихме манталитета си, за да подходим към мача с повече смелост. Можехме да се възползваме по-добре от някои възможности, но не осъзнахме това в онзи момент. Стилът на игра на Милан е различен, ще се изправим пред ново предизвикателство и ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си. Справихме се добре срещу ПСЖ и се надяваме да продължим по този път."

"Имат отлични играчи. Загубиха двама важни футболисти, но направиха отлични инвестиции. Всички те са добри, точно като Пулишич, който започна сезона добре. Леао е опасен с Тео Ернандес отляво. Дори капитанът или Флоренци се справят добре с противника. Те са технически добри играчи. Съчетават високо темпо и техника и винаги са добре позиционирани, така че трябва да играем на най-високо ниво. Трябва да се защитаваме добре, но да сме подготвени, когато мачът стане по-интензивен“, завърши Терзич и разкри, че няма да прави промени спрямо последния мач в Бундеслигата срещу Хофенхайм (3:1).