Старши треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич похвали своите футболисти за успеха над Нюкасъл в Шампионската лига снощи и нарече победата с 2:0 страхотно постижение.

"Целият отбор игра много добре. Нюкасъл почти не губи в последно време, но на нас ни се отдаде да ги победим два пъти. През второто полувреме ни беше малко по-трудно, но пък владеехме топката в големи периоди от мача и това ни помогна. Особено в началото на втората част. А в края на мача имахме шанса и да отбележим втори гол, който ни подпечата победата", коментира Терзич след срещата. Победата изкачи германския отбор на върха в групата със 7 точки, докато Нюкасъл е с 4 на дъното. Пари Сен Жермен е с 6, а Милан с 5.

"Мисля, че победата е напълно заслужена. Дължахме я на феновете след събота. Сега победихме Нюкасъл два пъти и запазихме суха мрежа. Но 7-те точки не са достатъчни. Това е една добра стъпка, но ние има още какво да правим, за да се класираме напред", каза Терзич.

Мениджърът на "свраките" Еди Хау подчерта, че отборът му трябва да спечели следващите два мача, за да запази шансове да се класира напред.

"Трябва да се опитаме да спечелим последните си два мача – в Париж и у дома срещу Милан, ако искаме да продължим в Шампионската лига. Не бяхме много далече и снощи. И това е важното, което трябва да вземем от тази среща. Ако играем по най-добрия начин и с футболистите, които не можем да използваме в момента заради контузии, ние имаме качеството, за да преминем по-нататък на осминафиналите", завърши Хау.

Но Борусия (Дортмунд) не показа признаци на колебание след домакинското поражение с 0:4 от Байерн в Бундеслигата и контролираха срещата в по-голямата й част, за да се поздравят със заслужена победа.