Временното спиране на футбола в цяла Европа поради избухването на коронавирус предлага на нападателя на Барселона Луис Суарес шанс да участва още в следващия мач от Шампионската лига, който е реванша срещу Наполи, ако изобщо обаче се състои.

Уругвайският нападател премина на следващия етап от рехабилитацията си у дома с неговия фитнес треньор, а напредъкът му също се следи отблизо от медицинския екип в каталунския клуб. Играчът се възстановява добре от операцията на коляното, която беше проведена през януари и по времето, когато мнозина смятаха, че нападателят няма да играе повече през сезона.

Несигурността и забавянето на футболния сезон, причинени от избухването на вируса COVID-19 в Европа, вече да даде шанс на уругваеца да играе както в Ла Лига, така и в най-престижния европейски  трунир, когато отново бъде разрешено да се игрят мачове. Понастоящем Суар започна упражнения с топка в крака.

Евентуалното наличие на Суарес би бил голям коз за мениджъра Кике Сетиен, който имаше сериозни проблеми в атака след новата тежка контузия и на Усман Дембеле, който ще отсъства поне до лятото. Поради тази причина на Барса им бе разрешено да закупят нов нападател в лицето на Мартин Брайтуайт от Леганес.

Първата среща между Наполи и Барселона завърши при равенство 1:1 на стадион „Сан Паоло“ и реваншът е чакан с големи очаквания. „Каталунците“ обаче ще трябва да се справят и без наказаните Серхио Бускетс и Артуро Видал на „Камп Ноу“ в реванша.

Всичко обаче ще стане ясно във вторник, когато ще се проведе виртуална среща на представители 55-те стани членки, бордовете на Европейската клубна асоциация и Европейските лиги, както и представител на FIFPro, като ще бъдат взети решения относно всички вътрешни турнири, Шампионската лига, Лига Европа и Европейското първенство.