Мачът срещу Порто е последен шанс за Милан в Шампионската лига по футбол и старши треньорът на отбора Стефано Пилои е наясно с това, пише агенция Ройтерс. Италианците са на дъното в група "Б" без точка и в момента класиране в следващата фаза изглежда просто като мечта, тъй като съперници за това са още колосите Атлетико Мадрид и Ливърпул.

"Няма смисъл да мислим за другите отбори, утре имаме последен шанс в Шампионската лига", заяви Пиоли на пресконференция.

19 снимки

"Целият ни колектив е уверен, че можем да стигнем до осминафиналите и знаем, че имаме нужната класа, за да спрем серията без победа. Заслужаваме повече точки от нула и срещу Порто ще имаме шанс за три. В първите мачове пропуснахме много положения и сега сме длъжни да вкарваме. Очаквам много повече от отбора ни".

Милан е на четири точки от второто място в група "Б", но отборът играе много силно в Италия и спечели десет от първите си 11 мача в първенството. Техническият директор Паоло Малдини вярва, че именно Пиоли е този, който е свършил най-важната работа.

"Радвам се, че работата ми се забелязва и признава от ръководството. Всички в отбора вярваме, че се движим в правилната посока", продължи треньорът на Милан.

Пиоли завърши с това, че все още не е решил дали да пусне в атака Златан Ибрахимович, или Оливие Жиру.