Отборът на Спортинг Лисабон регистрира първата си победа в Шампионската лига през този сезон. Португалският шампион спечели гостуването си на аутсайдера Бешикташ с категоричното 4:1 в двубой от група „С“ на турнира.

Любопитното бе, че първите три гола в мача дойдоха след корнери, а четвъртият беше вследствие на игра с ръка отново при изпълнение на ъглов удар. Единствено последното попадение беше от игра.

БГНЕС
37 снимки

В 15-ата минута капитанът на гостите Себастиан Коатес се разписа с глава след асистенция на Гонсало Инасио, който също игра с глава за 0:1.

В 24-ата минута Силе Ларин изравни за истанбулския гранд, след като беше точен с глава.

Само три минути по-късно Коатес отново изведе лисабонските „лъвове“ напред след удар с глава, като този път му асистира Паулиньо.

В 38-ата минута гредата попречи на Миши Батшуай да възстанови отново равенството.

Три минути по-късно минута Коатес можеше да оформи своя хеттрик след ново центриране от корнер, но съперниковият капитан Домагой Вида игра с ръка след неговия изстрел с глава и така съдията посочи бялата точка, а Пабло Сарабия успешно реализира дузпата.

В добавеното време на първата част Алекс Тейшейра отбеляза красив гол от воле, който беше отменен заради негова засада.

През втората част Паулиньо на два пъти нацели гредата, но все пак в 89-ата минута той стигна до гол с техничен удар от голямо разстояние за крайното 4:1 в полза на лисабонския гранд.

Така Спортинг има три точки и е трети в групата, докато Бешикташ е последен без актив до момента. След две седмици двата тима се срещат отново, но този път в португалската столица.