Юношеският отбор на Спартак Москва се забърка в грозен скандал по време на мача с Ливърпул от Шампионската лига при 17-годишните. Причината е, че един от руските играчи е обиждал на расистка основа звездата на мърсисайдци в тази възрастова категория Райън Брюстър. 

Младокът едва е бил удържан от съотборници и треньори по време на самия мач да не набие провокатора. В крайна сметка се обърнал към съдията, споменал му за проблема и впоследствие всичко е описано в доклад. 

Това може да донесе тежко наказание не само за юношеската формация на Спартак, но и за клуба като цяло. Очакванията са обаче московчани да бъдат глобени сериозно за този инцидент, а не да се стига до отнемане на точки или изхвърляне от турнирите. 

Иначе на предишния мач между тези формации в Шампионската лига също се стигна до расистки скандал, като тогава фенове на Спартак обиждаха на расистка основа Боби Адеканйе. Тогава обаче руснаците се разминаха със затваряне на 500 места от стадиона за следващото си домакинство в Младежката Шампионска лига.