Старши треньорът на Наполи Лучано Спалети беше категоричен, че отборът му няма да си позволи да подцени Айнтрахт Франкфурт в първия мач помежду им от осминафиналите в Шампионската лига. Специалистът дори е на мнение, че съперникът на неговия тим има по-голям опит в елиминационната фаза на евротурнирите. 

“Познавам перфектно футболистите си и знам, че ще излязат с праивлната нагласа. Айнтрахт разполага с повече опит в мачове на директна елминация, но ние сме опитваме да напредваме в това отношение. В никакъв случай не мислим за малката преднина в Серия “А”, която си осигурихме”, заяви Спалети. 

“Това за антииталианския футбол е клише. Понякога отборите, които участват в евротурнирите, оставят повече свободни пространства за съперниците си. Айнтрахт играе много агресивно, но и бързо се прибира в половината си. Всеки тим има свой стил, но заради високото ниво в международните мачове е много трудно постоянно да се намираш в близост до противниковата врата”, обясни наставникът на Наполи. 

“Виктор Осимен вече е много по-зрял и чудесен пример е мачът срещу Сасуоло. Тогава той почувства, че има дребен проблем и поиска смяна. Осимен и Хвича Кварацхелия отправят послание към световния футбол с фантазията и класата си. В същото време, и двамата са доста млади. Де Лаурентис и Джунтоли ги избраха от списък с още много играчи. Убеден съм, че те ще подходят правилно към мача утре”, каза още Спалети. 

Наполи спечели групата си в Шампионската лига, в която беше в компанията на миналогодишния финалист Ливърпул. В Серия “А” отборът има аванс от 15 точки на върха в класирането.