Треньорът на Наполи Лучано Спалети остана доволен от победата на своя отбор с 2:0 като гост над Айнтрахт Франкфурт в първи осминафинален мач в Шампионската лига. Италианският специалист сподели, че отборът му е поел контрола на мача от самото начало, а именно това е искал от футболистите си. 

„Много съм доволен от представянето, защото от самото начало отборът игра с характер, пое контрола над мача и направи това, което искахме. Няма оплаквания, въпреки че имахме възможност да вкараме повече голове, но това е добре“, каза Спалети пред „Sport Mediaset“.

„Ключът е, че когато се опитваме да вкараме втори гол, никога не трябва да губим баланс. Отборът възприе зрял подход и аз съм доволен от това“, добави наставникът на неаполитанците.

„Опасното нещо тук беше да им позволим да поемат контрола над играта, тъй като покриват пространства, които тактически с 4-3-3 са склонни да откриват. Отборът ми се справи наистина добре, като пресираше високо, отказваше да им позволи да започнат тези контраатаки и тази незабавна агресия беше от решаващо значение, за да им попречи да се върнат в мача.“

„Все още мисля, че шансовете са 50-50, защото има още 90 минути и само един инцидент може да промени всичко. Имаме нужда от най-голямо смирение, защото когато се изправите срещу отбор, убеден, че имате предимство, можете да се окажете в неочаквани ситуации. Арогантността е най-големият враг. Доказахме, че мястото ни е там, но все още трябва да го заслужим в реванша.”

„Щастлив съм, дори и да не се усмихвам. Отборът изигра страхотен мач, казаха ни, че може би играем един от най-добрия футбол в Италия, защото в Италия футболът е лош... Може би Айнтрахт играеше по "италиански" начин, като седеше и се защитаваше. Време е да се отървем от това клише за дефанзивния италиански футбол", добави той.