Старши треньорът на Наполи Лучано Спалети остана доволен от представянето на футболистите си при гостуването на шотландския Рейнджърс в Глазгоу и победата с 3:0 в груповата фаза на Шампионската лига.

"Знаем какъв е нашият път и накъде сме се отправили", коментира Спалети след мача, с който Наполи натрупа 6 точки на върха във временното класиране в група А. Втори и трети в подреждането с по 3 точки за Ливърпул и Аякс, а Рейнджърс е четвърти, последен с 0 точки към момента.

"Трябва да останем спокойни и да не се разконцентрираме, въпреки че това наистина е много важен резултат", добави Спалети пред телевизия Sky Sport Italia.

"Тимът на Рейнджърс се завръща в Шампионската лига след 12 години, така че знаехме, че ще стартират много мотивирано и агресивно, но удържахме натиска им. Мисля, че не загубихме контрол и постигнахме целта си. Не използвахме максимално качествата си в последната третина от първото полувреме, но след почивката се справихме по-добре. Борихме се за всяка топка, защото това е нещо задължително тук", каза още специалистът.

"Ако днес бяхме изпуснали победата, щеше да е като да върнем предимството, което спечелихме в първия мач от групата. Много съм щастлив за момчетата. Това е сигнал за нас самите и доказателство, че трябва да вярваме в способностите си. Тези, които влязоха от резервната скамейка, също се включиха добре", заяви Лучано Спалети.

За Наполи предстои гостуване на Милан в неделя в среща от седмия кръг на италианската Серия А.