Наставникът на Интер Лучано Спалети сподели, че клубът и феновете на „нерадзурите” чакат от години мач като този с Тотнъм и ще дадат всичко, за да се класират напред към елиминациите в ШЛ.

Мачът е в сряда на „Уембли” от 22 часа, а италианците се нуждаят от една-едничка точка, за да се класират към 1/8-финалите на турнира.

„Ентусиазмът около класирането в Шампионска лига беше уникален. Чакаме от години насам за този мач и трябва да се подготвени да дадем всичко от нас в сряда”, бяха първите думи на гологлавия специалист пред медиите.

„Всеки знае какъв престиж носи факта да играе на „Уембли”. Това е монумент във футболната история. Ние обаче играем на „Сан Сиро”, където винаги има поне 60 хиляди човека, така че сме подготвени да играем тук. Ако някой бъде учуден от мащабите на този стадион, то трябва да го попитате как носи фланелката на Интер. Теренът не е в добро състояние, но това е повече проблем за Тотнъм, отколкото за нас. Няма да си търсим алибита”, продължи Спалети.

„Шпорите” стартираха кампанията си в Европа много слабо, но възстановяват своето самочувствие лека-полека. В последния кръг в Англия, Тотнъм надви Челси с 3:1.

„Мога да сравня силата на Тотнъм на терена с тази на Барселона. Знаем от деня, когато бе изтеглен жребия, че тази група ще изхвърли някой от големите отбори в Европа. Имаме възможност да продължим, а това е и което искаме да сторим”.

„Интер има своята идентичност и не е нужно да правим големи промени за този мач. Надявам се нощта да е голяма за нас и феновете ни. Имам страхотни футболисти и характери в състава, които могат да изиграят феноменални 90 минути в Англия”, завърши Лучано Спалети.