Старши треньорът на Наполи Лучано Спалети призна, че неговият отбор е преситен от победите в последно време и е отстъпвал в желанието за успех срещу Ливърпул при загубата с 0:2 в последния кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

Неаполитанците бяха в серия от 13 поредни победи във всички турнири и Спалети отчете факта, че тимът не е влязъл в мача с мисълта за битка. Въпреки загубата на "Анфийлд", Наполи завърши на първо място в групата.

"Играхме страхотно, през по-голямата част от мача държахме добре топката, създадохме положения и бяхме близо до точка, без изобщо да се борим. Това беше фундаментално“, каза Спалети пред Скай Спорт Италия.

"В хода на мача видях, че отборът явно се задоволяваше с равенството, така че направих промени, за да вкарам повече темпо и желание, но това не беше достатъчно. По отношение на манталитета, точно когато се чувствахме комфортно, трябваше да натискаме, защото нямахме какво да губим. Явно Ливърпул е свикнал повече да поддържа тази интензивност и темпо за 90 минути.

Това е силен отбор, защото да дойдем тук и да играем по начина, по който играехме за дълги периоди, означава, че имаме вяра в себе си. Трябва да го приложим на практика срещу големите клубове", коментира Спалети.

"Издържахме добре и физически, но допуснахме играта в своята половина и позволихме повече корнери, след които паднаха и головете. Знаехме, че обикновено имат 13-15 корнера средно на домакински мач, така че без физика, мускули и височина в наказателното поле, беше ясно, че ще имаме проблеми", каза още Спалети.