Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер отказа да критикува отбора си след загубата 0:1 от Барселона в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига. Норвежецът наблегна на факта, че тимът му не отправи нито един точен шут през 90-те минути, но също така и върху способността на момчетата си да отидат на „Камп Ноу” и да поправят тази грешка.

„Мисля, че стартирахме много нервно. Бяхме невнимателни с топката и не ги притискахме достатъчно. След техния гол вярвам, че заиграхме по-добре, а отделни играчи се представиха наистина отлично.”

„На мигове наистина се представяхме като истински Манчестър Юнайтед. Публиката беше зад нас, играхме широко по терена и центрирахме много. Понякога това води до голове, друг път – до пропуски”, заяви Солскяер.

„Скот Мактоминей беше фантастичен. С всеки мач, в който играе, той става по-добър. Скот е страхотен атлет, печели своите единоборства и е бърз при работата с крака. Мисля, че вече започва да се адаптира към отбора.”

„Играхме срещу добър опонент. Знаехме, че трябваше да се браним много, когато топката не беше у нас, така че съществуваше вероятност да сме уморени,  когато шансът пред нас се открие. Излязохме на терена с една мисъл – че трябва да отбележим.”

„Направихме най-доброто срещу Лионел Меси, запазвахме постройката си. Мачът можеше да отиде и в двете посоки. Мисля, че не улучихме вратата нито веднъж и това е разочарование. Сега ще поработим върху шансовете си.”

„Играхме срещу един страхотен отбор. Дуелът не е от леките, но ще отидем на реванша с ясното знание, че можем да вкараме гол там”, допълни Солскяер.