Наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер говори преди сблъсъка от Шампионската лига с Аталанта в сряда вечер. Както е известно, в събота „червените дяволи“ допуснаха тежка загуба с 2:4 в гостуването си на Лестър.

Двубоят с италианския тим може да се окаже един от решаващите мачове за бъдещето на норвежеца, макар медиите на острова твърдят, че той има пълна подкрепа от страна на ръководството.

„Както с всяка друга среща, така и сега анализирахме мача и видяхме какво можем да подобрим. Сега трябва да се пренастроим бързо, защото идва сблъсък с Аталанта. Фокусираме се върху това, в което трябва да бъдем добри. Имаме 11 играчи с различни роли и ще излезем с тим, който смятаме, че може да спечели мача. Винаги, когато не печелиш, има критики. Много е важно да отговорим на ситуацията веднага, защото в Шампионската лига имаш само шест мача и ако спечелиш трите си домакински и вземеш един добър резултат като гост, е много вероятно да продължиш. Ние се развиваме последните няколко години - завършихме шести, когато дойдох тук в средата на сезона, след това бяхме трети и втори. Може да видите прогреса. Привлякохме играчи, които повишиха очакванията, но сме в същото положение, както и останалите големи отбори. Напрежението е върху мен, разбира се, но и преди е имало трудни моменти. Непрекъснато имам диалог с хората от клуба и водим отворена и честна дискусия“, заяви Солскяер на днешната си пресконференция.

Аталанта са лидер в група „F“ с актив от четири точки, докато Ман Юнайтед е трети с три пункта.

„Много съм впечатлен от начина на игра на Аталанта. Ние гледахме доста техни срещи, защото взехме от тях Амад Диало. Това е тим, който изповядва атакуваща философия и повечето хора, които обичат футбола, ги харесват и могат да ти създадат проблеми, имат добри играчи. Техният треньор иска да играят по определен начин“, допълни още мениджърът.