Минути след изтегления жребий в Шампионската лига по-рано днес, от ръководството на испанския Атлетико Мадрид първи са поискали обяснение от УЕФА за допуснатия гаф при церемонията.

Първоначално организаторите допуснаха грешка, след като за съперник на испанския Виляреал изтеглиха тима на Манчестър Юнайтед. Това обаче е срещу регламента, тъй като двата тима бяха в една и съща група.

След това обаче, топката с името на Юнайтед не бе върната в урната, а от щаба на Атлетико вярват, че това е грешка. Впоследствие за съперник на „дюшекчиите” бе изтеглен тимът на Байерн Мюнхен.

След почти двучасово обсъждане на ситуацията от УЕФА се оправдаха с „техническа грешка” и анулираха жребия, като в същото време уточниха, че ще бъде изтеглен нов такъв. Той е насрочен за 16:00 часа българско време и ще може да го проследите на живо в Gong.bg.

В социалните мрежи обаче най-много го „отнесе” посланикът на финала в Шампионска лига Андрей Аршавин, който помагаше при тегленето. Някои фенове дори призоваха той да бъде арестуван и закаран в полицейския участък.

Вижте някои от най-забавните изказвания в Twitter.