Легендата на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс обвини Дидие Дешан в твърде театрално преиграване след нарушение, което е донесло наказание за Скоулс за финала на Шампионската лига през 1999-та година. 

Тогава Юнайтед успява да отстрани Ювентус след два много тежки сблъсъка, за да си осигури място във финала срещу Байерн Мюнхен. Скоулс обаче така и няма възможност да вземе участие в срещата, след като получава жълт картон на полуфинала, който го вади от големия мач. Той смята, че тогавашният халф на "бианконерите" Дидие Дешан е преиграл с цел именно да извади легендата на Юнайтед от финалния сблъсък. 

"Бях много разочарован в онзи момент, но няма какво да направиш по въпроса, трябваше да продължа напред. Влязох на шпагат срещу Дешан и даже не смятам, че извърших реално нарушение", започна легендарният халф. 

"Беше точно пред реферa и Дешан изкрещя като ученичка точно пред лицето му, което по никакъв начин не ми помогна. Бях съкрушен да пропусна финала, заедно с Рой Кийн, който също беше наказан", завърши ретроспекцията си Скоулс.