Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че Кристиано Роналдо не е единствената заплаха в редиците на Ювентус, за която отборът му трябва да внимава в 1/8-финалния реванш от Шампионската лига. Въпреки че испанците гостуват в Торино с аванс от 2:0 след първата среща Чоло беше категоричен, че не може да се говори за фаворит в дуел от подобен ранг.

Срещата ще се играе утре вечер на „Алианц Стейдиъм” от 22 часа българско време.

„Мисля, че когато става дума за елиминационен дуел между два толкова важни клуба, всеки от тях го третира като две половини от една и съща среща. Първият двубой е единият момент, а реваншът – другият. Всички се опитват да се подготвят и организират, но футболът е относно детайлите, които трудно подлежат на обяснение или прогнози. Това прави този спорт фантастичен. Можем да си говорим колкото искате, но това няма да повлияе по никакъв начин върху крайния резултат.”

„Както казах, това са два големи, силни отбора. Единият ще продължи, а другият – не. Трудно е да говорим за това дали някой е фаворит.”

„Всеки мач е сам за себе си. Трябва да се борим със спокойствие и смиреност, като си даваме сметка срещу колко силен опонент излизаме. Нямам никакви съмнения, че ще се получи пленителен футболен мач”, добави Симеоне.