Старши треньорът Диего Симеоне иска още по-силно представяне от водения от него Атлетико Мадрид в двубоите от четвъртфиналите в Шампионската лига срещу Манчестър Сити. В миналия кръг испанците отстраниха Манчестър Юнайтед. Сега целта пред "червено-белите" от Мадрид е надграждане. 

"Най-добрите в Европа сме тук и искаме да печелим. Всички отбори са много силни, но дано спечелят тези, които го заслужават. Манчестър Юнайтед има различни характеристики в сравнение със Сити, който е по-позиционен и опитва да доминира над всички. Ние трябва да подобрим всичко, което направихме преди две седмици. Манчестър Сити и Атлетико Мадрид имат много добри и завършени състави, но са с различни характеристики. Всички сме поставени под натиск, но това е много голяма отговорност. Не се съмнявам, че Сити има изключителни играчи, може би разполагат с по-добри футболисти от нас, но има два мача. Трябва да бъдем сериозна конкуренция и да покажем нашите възможности. Искаме да наситим всички зони с хора и да реализираме нашите шансове. Те се опитват да държат топката възможно най-дълго, а всички треньори искаме точно това. Задължени сме да бъдем активни" заяви Симеоне на пресконференция.

Аржентинецът говори и за мениджъра на "небесносините" Пеп Гуардиола: "Неговите отбори веднага и винаги искат да си върнат топката, когато я изгубят. Удоволствие ще бъде да играем срещу тях, обичам да гледам тяхното представяне."

Във вторник Атлетико Мадрид гостува на Манчестър Сити в Англия.