Днес ще се изиграе и първият 1/8-финал в Шампионска лига между РБ Лайпциг и Ливърпул. До този момент двата тима не са се изправяли един срещу друг, а двубоят вместо в Германия ще се изиграе в Будапеща заради мерките около пандемията с коронавирус, които са приети в Германия. Срещата стартира в 22:00 часа.

Ливърпул очаква този мач с оптимизъм, тъй като шансовете за трофей тук са по-големи отколкото евентуалната борба за шампионската титла във Висшата лига. В момента английският шампион не е във върхова форма и двубоят с Лестър показа това. Момчетата на Клоп загубиха с 1:3, но тази вечер ще се опитат да постигнат успех.

РБ Лайцпиг е отличен турнирен боец, който натрупа опит в Европа и със сигурност ще търси успеха в двубоя, а и в дуела между двата тима в битка за 1/4-финалите. Отборът се представя отлично и в Бундеслигата, където заема второто място.

РБ ще разчита на Ибрахима Конате, както и на Упамекано кък когото имаше интерес от Ливърпул, но той предпочете Байерн Мюнхен.

В лазарета на Ливърпул е пълно, като последният, който влезе там е Джеймс Милнър получил контузия по време на мача с Лестър. Ауг за мача са още Ван Дайк, Матип, Джо Гомес, Кейта и Жота. Има шанс в игра да се завърнат Бен Дейвис и Фабиньо.

Вероятни състави:

РБ Лайпциг: Гулаши, Клостерман, Упамекано, Мукуеле, Анхелиньо, Олмо, Кампъл, Забитцер, Адамс, Нкунку, Поулсен

Ливърпул: Алисон, Робертсън, Хендерсън, Кабак, Александър-Арнолд, Джоунс, Вайналдум, Тиаго Алкантара, Мане, Салах, Фирмино

Интересни факти:
- РБ Лайцпиг спечели и трите си домакински срещи на този етап в турнира
- Това е трета кампания на РБ Лайпциг в последните 4 години в Шампионска лига. Тимът е спечелил 12 от 22 изиграни мача
- РБ Лайпциг е записал 3 победи от изиграните 4 срещи срещу английски отбори като остъпи на Олд Трафорд с 0:5, което е едно от най-тежките поражения на тима в Европа
- Ливърпул спечели първите си три мача в груповата фаза на турнира без да допусне гол и с голова разлика 8:0
- Това е 13 кампания на Ливърпул в Шампионска лига и 10-а, в която отборът играе във фазата на елиминации
- Ливърпул спечели 13 от последните 21 мача в европейските клубни турнири
- Срещу германски отбори Ливърпул има 36 мача, печели 17, 6 пъти губи и има 13 равенства