Норвежкият Будьо/Глимт приема Динамо Загреб в първи мач от плейофите за влизане в групите на Шампионска лига. Двубоят е тази вечер от 22:00 часа и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 4.
 
Двата отбора са добре познати на българските фенове. Миналата година Будьо/Глимт беше в групата на ЦСКА в Лигата на конференциите и записа победа (2:0) и равенство (0:0). В предишния кръг скандинавският тим елиминира литовският Жалгирис, който ще се изправи срещу Лудогорец за място в Лигата на конференциите.  В първенството на Норвегия Будьо/Глимт е втори, на 5 точки след лидера Малде.
 
За място на плейофите в ШЛ Динамо Загреб отстрани Лудогорец. Отборът на Анте Чачич води в класирането на хърватското първенство, като само преди три дни удари с 4:1 един от преките си конкуренти за титилата - Хайдук Сплит.  
 
Динамо е в серия от шест мача без загуба срещу отбори от Норвегия. В същото време Будьо/Глимт спечели всичките си последни 12 домакински мача в Европа, като отбелязаха 39 гола и допуснаха само четири. Досега обаче скандинавският тим никога не е играл в групите на ШЛ.
 
Полузащитникът на Будьо/Глимт - Андерс Конрадсен игра за Розенборг и в двата мача срещу Динамо Загреб през сезон 2019/20. Друг любопитен факт е, че той беше съотборник с футболиста на Динамо - Кевин Теофил-Катрин във френския между 2012 и 2013 г.