Спортният директор на Борусия Дортмунд Себастиан Кел каза, че се гордее с отбора, който даде най-доброто от себе си през първото полувреме при загубата с 0:2 от Реал Мадрид на финала на Шампионската лига.

Германският тим не успя да се възползва максимално от няколко добри възможности през първото полувреме, преди Дани Карвахал да засече с глава от корнер в 74-ата минута, за да даде преднина на Реал, а Винисиус Жуниор малко по-късно да подпечата победата.

Отборът на Борусия, който завърши на пето място в Бундеслигата този сезон, игра на първия си финал в Шампионската лига от 2013-а насам, който загуби от Байерн Мюнхен.

"Мисля, че изиграхме страхотен мач, особено през първото полувреме. Почти перфектен", каза Кел.

"Щеше да е перфектно, ако бяхме вкарали гол. Мисля, че това е негативната гледна точка, че не използвахме шансовете си. В крайна сметка видяхме колко силно може да играе Реал Мадрид на финал и как могат да се справят при статични положения. В крайна сметка те успяха да обърнат мача. Много боли, защото бяхме толкова близко и го заслужавахме. Но можем да се гордеем с постигнатото", добави той.

Защитникът Нико Шлотербек каза, че съжалява за феновете на отбора.

"Боли, че играхме много добре, но се прибираме у дома с поражение с 0:2. Брутално е, но във футбола не винаги по-добрият отбор печели. Феновете бяха невероятни днес. Те бяха страхотни и тук и в Дортмунд. Те вече страдаха миналата година и тази. Но мога да обещая, че ще спечелим титла за феновете и ще празнуваме заедно", заяви бранителят./ БТА