Стражът на Ювентус Войчех Шчесни не се притеснява от синтетичния терен, на който ще трябва да изиграе Юве мача си срещу Йънг Бойс от Шампионската лига. Стадионът на швейцарския шампион е с изкуствена настилка, но Шчесни довери, че вечерите в ШЛ са незаменими, и ако трябва и на пясък ще играе отбора му.

„Променя се малко мисленето ни на подобни терени, защото играта е по-бърза на синтетична настилка. Не можеш обаче да се оплакваш, тъй като вечерите в ШЛ са незаменими, ако щеш и на пясък да играеш”, сподели Шчесни на пресконференция.

„Очаква ни много тежък мач срещу опонент, който може да създава много положения у дома. Трябва да бъдем много внимателни в сряда”, продължи Войчех Шчесни.

„Да финишираме на първо място е мисленето ни от самото начало на турнира. Заслужаваме го, но трябва да го затвърдим срещу Йънг Бойс. След това можем да чакаме жребия със спокойствие”, допълни ексвратарят на Арсенал.

Полякът направи феноменално спасяване в последната си проява в ШЛ, след като отрази с една ръка удар на Муктар Диакаби от Валенсия след корнер. „Това бе важно спасяване във важен момент. Това ми е работата, излизам, за да я върша възможно най-добре. Понякога не успявам, но когато се справиш е сладко”, допълни още той.