Старши треньорът на Барселона Шави заяви, че неговите играчи са заслужавали повече от равенството 1:1 като гост на Наполи в първа среща от осминафиналите на Шампионската лига:

"Заслужавахме повече в този мач. Нашата стратегия проработи добре и поведохме с 1:0. Това, което ни липсваше, беше способността да запазим хладнокръвие и да контролираме този труден мач при този резултат. Не успяхме да приспим двубоя, а това е Шампионската лига и нашият опонент вкара с първия си точен удар. Трябваше да задържим повече топката и да изнесем играта в тяхната половина, но като цяло отборът се представи добре", коментира Шави.

"Имахме положения да отбележим повече голове. Действахме добре на контраатака. Доволен съм, че по-голямата част от мача протече така, както бяхме планирали. Сега трябва да се раздадем пред нашите фенове на реванша. Това не е добър резултат, защото трябваше да победим. Все пак, когато играем толкова добре, победите ще дойдат", добави той.

"Играхме много добре, особено в първите 30 минути. Но Наполи е силен клуб и сега всичко ще се реши на нашия стадион и пред нашите фенове. В Барселона ще дадем всичко от себе си, за да продължим към четвъртфиналите. Днес показахме, че сме силен отбор, който е готов да се бори", заяви защитникът на каталунците Роналд Араухо.

Реваншът е на 12 март на стадион "Камп Ноу".