Треньорът на Барселона Шави Ернандес говори на пресконференцията си преди мача с Шахтьор Донецк за силата на украинския съперник.

"Това е жизненоважен мач, точките ни са необходими за целта, която е да излезем от групата. Съперникът ни е опасен, динамичен, силен. Не се страхуват, играят с удоволствие и атакуват много. Трябва да бъдем внимателни. Ако решим, че ще  бъде лесно, ще сме близо до загубата", предупреди каталунският специалист.

"Гюндоган направи добър старт на сезона. Адаптира се, лидерските му качества ни дават спокойствие, сигурност. Това е футболист, който няма цена. Той е фундаментален за начина, по който играем", похвали Шави германския национал.

"Не е идеално, че имаме толкова контузени, но трябва да го приемем. Наказан е Гави. Но не сме тук да се оплакваме, а да играем. И трябва да играем по-добре от първото полувреме на последния мач (б. а. - срещу Атлетик Билбао). Трябва да се подобрим, за да печелим. Не е оправдания броят на отсъстващите", настоя треньорът.

"Сега не е моментът да правим експерименти. Нужно е да сме практични. Няма да правим нищо ново, само това, което вече сме правили. Това е футболът, трябва да продължим по пътя, по който сме тръгнали", добави той.

"Сигурен съм, че ще видим силен отбор на Барса въпреки отсъствията. Нашият начин на игра не се променя", каза още Шави.

"Марк Гиу, както и Фермин, и Ламин са скромни момчета, здраво стъпили на земята. Марк тренира идеално, като останалите. Не виждам никакъв проблем в развитието на младите", каза Шави за новата млада надежда на тима.