Легендата на Барселона Шави Ернандес разкритикува остро трансферната политика на клуба през последните няколко сезон. Според него, „Реал Мадрид има печеливш ген, докато Барселона е заспал, а новите попълнения не знаят в кой отбор идват да играят.“

„Реал Мадрид имаше голяма доза късмет през тези три години, в които успя да спечели трофея от Шампионска лига. Само вижте какво се случи през последния сезон: Неймар се контузи и не игра в реванша, Робен и Боатенг се контузиха още в началото на първия мач с Байерн, най-важният играч за Ливърпул също напусна рано-рано финала. Освен това темата със съдиите е безкрайна“, коментира Шави в интервю за радио „Estel“.

„В същото време проблемът е, че Барселона изглежда като заспал отбор. Барселона триумфира в Испания, но другите отбори печелят в Шампиоска лига. Изглежда така, че все едно Барселона не прави нищо в Шампионска лига“, добави той.

Шави междувременно постави фокус върху трансферната политика на клуба, която според него не е идеална за отбор, който се стреми да спечели Шампионска лига.