Треньорът на Барселона Шави Ернандес остана доволен от успеха с 2:1 над Шахтьор Донецк в група "Н" на Шампионската лига. Той похвали играчите си за представянето им, но заяви, че тимът му е можел да спечели и по-убедително.

"Мисля, че Шахтьор наистина усложни този мач за нас. Бореха се за топката, искаха да ни изравнят – бяха добри технически. Допуснахме няколко грешки, но като цяло съм доволен от качеството на нашата игра. Наистина мисля, че можехме да спечелим по-убедително", заяви Шави.

Той засипа със суперлативи автора на победния гол Фермин Лопес.

"Във възторг съм от него. Той е ценен човек за нас. Той ще бъде в този отбор на Барселона години наред и не го казвам с лека ръка. Психически е добре подготвен, прави добър сезон, има страхотен удар от разстояние. Щастлив съм и се радвам за него. Да, говорих с Фермин точно преди да отбележим и му казах, че е фундаментално да прави ходове от „втората линия“ и да се прибира по-дълбоко, за да получи топката след което да атакува тяхната врата.

Казах му, че крайният защитник на Шахтьор е много зает да следи отблизо Ламин и че това му дава пространство и възможности, от които трябва да се възползва. Фундаментално е, че Фермин има впечатляващ манталитет. Той винаги слуша, винаги мисли и много харесвам манталитета му – когато му кажеш неща, той ги прилага", сподели още наставникът.