Треньорът на Барселона - Шави Ернандес, коментира загубата с 0:3 от Байерн, с която тимът му остана извън елиминациите на Шампионска лига за първи път от 17 години насам. Така напролет Барселона ще участва в Лига Европа.

"Тежки времена са, но аз искам да бъда в Барселона. Ще работя да поправя ситуацията. Лига Европа е нашата реалност, трябва да приемем този факт и да сме конкурентни в този турнир. Феновете ни не заслужават това, но искам да ги уверя, че ще работим, за да върнем Барселона на мястото, което му подхожда. Философията на клуба е винаги да доминира, но бяхме много далеч от това срещу Байерн. Трябва да изискваме повече от себе си", заяви легендата. 

"Ние сме Барселона. Тази загуба трябва да бъде повратна точка и отборът да тръгне нагоре и да започне нова ера. Но реалността е такава, не сме конкурентни на големите отбори и това ме вбесява. Започваме от нулата. Нашата цел винаги е Шампионска лига, Барса не е отбор за Лига Европа. Не обичам думата провал, обичам този клуб и ще работя здраво да го върна на върха. Не бива да се примиряваме с посредствеността, трябва да се борим", коментира Шави.