Барселона беше елиминиран от Шампионската лига, след като завърши на трето място зад Байерн Мюнхен и Интер в група C със само седем точки от шест мача. Сега "каталунците" не успяха да стигнат до фазата на елиминациите в два последователни сезона и Шави призна, че е досадно да чуеш химна на Шампионската лига пред телевизора, а не на терена.

Испанецът вярва, че Барса винаги трябва да участва в последните етапи на състезанието, както каза пред репортери преди елиминационния мач на неговия отбор за Лига Европа срещу Манчестър Юнайтед.

"Все още ме ядосва да слушам химна на Шампионската лига от вкъщи. Заради историята и величието трябва да сме там. Но трябва да се изправим лице в лице с реалността. Ние сме развълнувани от това състезание, което е много красиво за отборите, които останаха. Винаги е важно, още повече в Европа, тъй като имахме няколко сезона без успех. Добър тест без съмнение, за да видим, че можем да се състезаваме в Европа", сподели Шави.

Барселона и Манчестър Юнайтед ще се сблъскат в първия мач от плейофния мач на Лига Европа на "Камп Ноу" в четвъртък вечер. Реваншът трябва да се проведе на "Олд Трафорд" на 23 февруари.