Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес призова отборът му да направи крачка напред в Шампионската лига и се прицели в първото място в група Н преди утрешното домакинство срещу белгийския Антверпен. Барселона се завръща в най-престижния европейски клубен турнир по футбол след като през миналия сезон отпадна в груповата фаза.

Шави смята, че сега футболистите му трябва да се представят по възможно най-добрия начин, за да успеят да продължат напред към елиминациите.

"Време е да направим крачка напред в Шампионската лига", заяви специалистът.

"Започваме с домакински мач пред нашите фенове и в добра форма. Целта е да спечелим групата и да бъдем поставени при жребия за елиминациите. Но това трябва да бъде претворено в действия, а не думи. През миналия сезон показахме добри неща на терена, но нямахме необходимите резултати. През този сезон трябва да играем добре и да постигнем съответните резултати", коментира още Шави.

Новото попълнение Ориол Ромеу не е играл в Шампионската лига от сезон 2012/2013 с Челси. Той изтъкна позитивното настроение при каталунците в момента.

"Всяко дете мечтае да играе в Шампионската лига, да усети атмосферата. Ние имаме тази възможност. Трябва да оставим лошите вибрации от последните два сезона зад нас и да направим възможно най-добрия старт. Настроението е позитивно и сме опмитисти. Отборът става все по-добър във всеки мач, а идеята е да продължим да го правим", каза 31-годишният Ромеу.

"Европа е голямо предизвикателство и ни предстои да играем срещу много силни отбори. Точно затова трябва да покажем максимума си и да играем добър футбол. Този отбор може да стигне далеч", добави той./БТА