Отборът на Шахтьор Донецк успя да заеме последното място в групите на Шампионската лига, след като елиминираха Монако след продължения в мач-реванш от плейофите на турнира. В редовното време Монако се наложи с 2:1 и изравни общия резултат от двата мача, но изключително куриозен автогол  в 114-ата минута на Рубен Агилар донесе крайния успех за Шахтьор.

Монако игра слабо не само в първия мач срещу Шахтьор, но и във всичките си двубои от началото на сезона във Франция. Отборът на Нико Ковач има само 1 точка след 3-ия кръг. Французите поведоха с 2:0 и пропуснаха няколко положения, преди Марлос да намали и да прати срещата в продължения. Там и късметът обърна гръб на Монако.

Още в началото двубоя гостите показаха, че са дошли за победата. Чуамени можеше да открие в 3-ата минута, но Марлон се хвърли на пътя на топката и предотврати опасността. В ситуацията останаха съмнения за игра с ръка на бразилския защитник, но намесата на ВАР потвърди, че неговите действия са били според правилата.

Монако доминираше изцяло и закономерно поведе в 18-ата минута, след като преди това пропусна няколко добри положения. Кевин Фоланд стреля от малък ъгъл, Пятов се намеси и изби, но пръв до топката стигна Бен Йедер, който хладнокръвно я прати в мрежата. Гостите продължиха да правят каквото си искат на терена. В 28-ата минута Сидибе центрира и топката стигна до Александър Головин, но ударът с глава на руския национал беше слаб, за да затрудни Пятов.

Шахтьор по никакъв начин не се възползваше от възможностите да контраатакува. В 38-ата минута късметът помогна на украинците, след като Бадиашил уцели гредата от няколко метра. Секунди по-късно Александер Нюбел изрита силно топката, защитниците на домакините позволиха на Кайо Енрике да я овладее и да подаде на Бен Йедер, който се разписа още веднъж. Капитанът на Монако дори пропусна да направи хеттрик в края на полувремето.

Старши треньорът на Шахтьор Роберто Де Дзерби извади Микола Матвиенко и пусна Измаили, но това не промени нищо. Монако все така контролираше средата на терена и създаваше голови положения. Головин шутира над напречната греда в 48-ата минута, а в 52-ата Манор Соломон имаше един от малкото шансове пред вратата на Нюбел, но стреля неточно.

Домакините станаха по-настъпателни и Марлон засече центриране от корнер, но топката излезе в аут. В ответната атака Кевин Фоланд пропусна да реши всичко. Алан Патрик и Тете бяха следващите, които пробваха да изравнят общия резултат, но без успех. Това стори ветеранът Марлос в 74-ата минута. Опитният халф получи отличен пас от Алан Патрик и намали на 1:2.

В 87-ата минута Фоланд отново се озова на добра позиция, но и този път взе грешното решение. Германецът стреля веднага, вместо да овладее топката и да нанесе по-точен удар. Фоланд можеше да се превърне в герой за Монако в самия край на редовното време, но Пятов го спря.

В продълженията никой от съперниците не посмя да рискува, но късметът се усмихна на домакините. В 114-ата минута резервата Михайло Мудрик напредна по левия фланг и центрира, а Агилар по доста странен начин отклони топката и тя прехвърли Нюбел - 2:2.

По този начин, само с два точни удара във вратата и автогол Шахтьор успя да постигне целта си, а общо 25-те изстрела на Монако не се оказаха достатъчни за победа и място в ШЛ. Така „монегаските“ ще трябва да се задоволят с участие в Лига Европа.