Байерн Мюнхен спечели Шампионската лига след успеха във финала над Пари Сен Жермен с 1:0 и приключи сезона със знаменит требъл, а звездата на тима Роберт Левандовски може да се похвали с няколко впечатляващи постижения.

77 снимки

Полският национал заби 55 гола във всички турнири, като никой играч от петте водещи първенства в Европа не е вкарал повече попадения от него. Лева остави след себе си Чиро Имобиле от Лацио (39 гола) и Кристиано Роналдо от Ювентус (37 гола). Челната петица допълват Ромелу Лукаку от Интер и Тимо Вернер от РБ Лайпциг с по 34 точни изстрела.

Левандовски е първият футболист, който печели требъл и става голмайстор на всички състезания, в които е участвал през сезона. Той реализира 34 попадения в Бундеслигата, 6 в турнира за Купата на Германия и 15 в Шампионската лига.

32-годишният нападател се разписа във всеки от мачовете си в ШЛ през кампанията, с изключение на финала. Срещу ПСЖ той прекъсна серията си от 9 срещи, в които неизменно намираше противниковата мрежа. С 15-те си гола в турнира Левандовски остана на две попадения от рекорда на Кристиано Роналдо от сезон 2013/14. Тогава обаче португалецът изигра повече мачове.

След Лева в голмайсторската листа на Шампионската лига се наредиха други двама представители на Бундеслигата - Ерлинг Холанд от Борусия Дортмунд с 10 гола (два от които с екипа на РБ Залцбург) и Серж Гнабри, който допринесе за триумфа на Байерн с 9 попадения.