Една от легендите на немския футбол – Сеп Майер направи култов коментар преди сблъсъка между Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен. Някогашният вратар се изказа оригинално, когато бе запитан как ще се справят баварците без своя лидер под рамката Мануел Нойер.

31-годишният страж ще бъде аут поне до Нова година заради травма, а резервата му Свен Улрайх доскоро също бе контузен. Това принуди клуба да предприеме отчаян ход и той върна в професионалния футбол Том Щарке, който миналия сезон приключи кариерата си и зае пост на координатор на вратарите в юношеските формации.

Буфон, Навас и Нойер в спор за "Най-добър вратар" през 2017-а

След мултимилионните инвестиции на ПСЖ през лятото в Германия явно се тревожат как ще изглежда Байерн без един от водещите си играчи. Самият Майер обаче отказа да отдаде голямо значение на този факт.

„Нека да сме честни – на Неймар няма да пука кой ще пази на вратата на Байерн. За Байерн травмата на Нойер не е толкова драматично, защото в лицето на Улрайх те разполагат с един много добър страж”, каза Майер.

Байерн взе свой шеф и отново го направи футболист

„Няма футболист на тази планета, който да е незаменим, поне не в краткосрочен план. При по-дълги периоди нещата стоят по-различно, но аз не съм песимист. Улрайх вече имаше добри мачове, докато Нойер отсъстваше по-рано”, допълни Майер.