Копенхаген постигна изключително ценна победа с 1:0 при домакинството си на Галатасарай в група А на Шампионска лига. По този начин датският клуб написа историческа страница от своята история, класирайки се за осминафиналите на турнира с 8 точки пред Галатасарай с 5 и Манчестър Юнайтед с 4. Победният гол за датчаните реализира Лукас Лерагер, който в края на двубоя бе изгонен.

Първото положение се откри след само 4 минути, но Диого Гонсалвеш стреля над вратата. Датчаните имаха шанс и след още 4 минути, когато Мохамед Елиунуси намери Петер Анкерсен, който стреля, но леко встрани от вратата на Фернандо Муслера.

До края на полувремето двата тима се сбориха сериозно, но без особени опасности пред двете врати.

Седем минути след почивката и Лукас Лерагер можеше да вкара, ако ударът му бе идея по-нисък.

БГНЕС
36 снимки

Все пак в 58-ата минута скандинавците поведоха. Елиас Ашури проби по лявото крило, преодоля Абдулкерим Бардакчъ, след което намери Лерагер, а той стреля отблизо, пращайки топката във вратата на Муслера за 1:0.

Турският колос бе близо до това да изравни 10 минути по-късно - Дрис Мертенс пусна хитър пас в наказателното, където Хаким Зиеш подаде на Седрик Бакамбу, който бе блокиран от Виктор Клаесон в сетния миг.

Галатасарай продължи да притиска и в 73-ата минута Мауро Икарди подаде на Керем Актюркоглу, който стреля отблизо, но над напречната греда в аут.

Две минути след тов Актюркоглу имаше нова възможност, когато стреля от границата на наказателното поле на Копенхаген, но отново след удара му топката прелетя над напречната греда в аут.

Авторът на гола Лерагер бе изгонен в края на двубоя, но това не помогна на „джим-бом“ да изравни.