Селтик и Атлетико Мадрид завършиха наравно 2:2 в мач от група Е на Шампионска лига. "Зелено-белите" на два пъти повеждаха чрез Киого Фурухаши (4) и Луис Палма (28), но Антоан Гризман (25) и Алваро Мората (53) изравняваха за "дюшекчиите". Гостите завършиха срещата с човек по-малко, след като Родриго де Пол беше изгонен в 82-ата минута. 

Атлетико заема второ място в групата с 5 точки, след като изостава на точка от лидера Фейенорд. Селтик е последен с една точка.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

Двубоят започна страхотно за "детелините", които поведоха още в 4-ата минута. Тогава домакините организираха отлична многоходова атака, при която Киого Фурухаши получи страхотен пас от Матю О`Райли и вкара за 1:0. 

В 25-ата минута Атлетико Мадрид получи дузпа. Зад топката застана Антоан Гризман, чийто удар срещна гредата. Французинът обаче реагира бързо и реализира при добавката за 1:1. 

Три минути след това Дайзен Маеда изведе Луис Палма на отлична позиция и хондурасецът вкара за 2:1. Малко след това О`Райли можеше да се разпише, но Ян Облак се намеси и спаси. 

Атлетико отново изравни в 53-ата минута. Тогава Алваро Мората от близка дистанция реализира след подаване на Маркос Йоренте. 

В 82-ата минута "дюшекчиите" останаха с човек по-малко и Родриго де Пол беше изгонен с втори жълт картон.