Мохамед Салах играеше в редица различни роли в атаката на Ливърпул този сезон, докато Юрген Клоп експериментира с различни системи. Въпреки това, египетският национал беше разположен на предпочитаната от него позиция отдясно срещу Наполи и отбеляза първия гол за домакините в 85-ата минута, преди Дарвин Нунес да подпечата победата.

"Това не е моя работа, това е работа на треньора. Всяка позиция, която ме кара да се чувствам комфортно, съм щастлив с нея, но съм играл на тази позиция като дясно крило от пет, шест години, трябва да кажа да, тази зона е най-добрата за мен. Но аз не съм мениджър, той решава тактиката и като играч трябва да следваш лидера", сподели Салах пред BT Sport.

Голът на Салах изравни рекорда на Стивън Джерард за всички времена от 41 гола в европейския футбол за Ливърпул. Следващият европейски гол на египтянина следователно ще го изпрати еднолично на върха на списъка и ще направи история с "червените", нещо, което той ще се стреми да направи в елиминациите на състезанието.