Нито Букайо Сака, нито Габриел Мартинели взеха участие в тренировката на Арсенал пред последния мач на отбора в групите на Шампионска лига срещу ПСВ Айндховен във вторник вечерта. Тимът на Микел Артета пътува до Нидерландия за своята чест, след като вече си гарантира място напред и лидерската позиция в групата, след като разби Ланс с 6:0 в петия кръг от груповата фаза.

ПСВ също е класиран за осминафиналите и се очаква със сигурност и двата отбора да ротират много състава си. „Артилеристите“ със сигурност няма да разчитат на дълготрайно контузените Томас Партей, Юриен Тимбер, Фабио Виейра и Такехиро Томиасу, като Артета ще трябва да се справя и с други проблеми в кадрови план.

Според медиите във Великобритания Мартинели и Сака не са взели участие в последното занимание на Острова преди тимът да отлети за Ниската земя. Сака получи няколко удара при загубата с 0:1 от Астън Вила в събота, като общо бе фаулиран пет пъти. Според пресата в Англия нападателят не е взел участие поради болки в крака, но все пак се очаква да бъде част от групата, която ще бъде в Нидерландия за срещата.

Мартинели пък по-скоро е получил почивка поради натрупаните мачове в последно време, като се очаква мястото му да бъде заето от Леандро Тросар.