Тази вечер Байерн посреща Челси в мач реванш от 1/8-финалната фаза на Шампионска лига в опит да повтори требъла от 2013 година. Отборът обра трофеите в Германия, но това е крайно недостатъчно за момчетата на Флик, които искат да триумфират и в най-престижния клубен европейски турнир. 

Баварците си свършиха работата в първата среща със "сините", където се наложиха с безпощадното 3:0 като гост на "Стамфорд Бридж". За успеха тогава с два гола се отчете Серж Гнабри, а един добави Роберт Левандовски, който записа феноменален сезон. 

Getty Images
67 снимки

Всичко за Челси изглежда приключило, имайки предвид и множеството кадрови проблеми пред Франк Лампард. Английският специалист бе принуден да повика дузина кадри на "синята" школа, с които да закърпи дупките в осакатения си състав. 

Челси обаче е специалист в това да изненадва именно на "Алианц Арена", тъй като всички помним финала от 2012 година, в който "сините" сразиха Байерн на техен терен и триумфираха с трофея в ШЛ. Въпреки резултата в първата среща, няма съмнение, че ни очаква вълнуващ втори двубой, в който лондончани ще опитат да сътворят чудото.