Бразилската легенда Роналдо разкри истината за преминаването си в Интер от Барселона през 1997 г. В интервю пред своя някогашен съперник на терена Алесандро Дел Пиеро за Скай Спорт Италия, славният нападател заяви, че стиска палци именно за „нерадзурите“ в борбата за Скудетото, въпреки че за кратко носи и екипа на градския съперник Милан.

„Като президент на Валядолид и Крузейро сега трябва да правя важни неща, но по време на кариерата си на футболист имах няколко кумира в тази посока. Масимо Морати ми беше като баща. А с Флорентино Перес преоткрих футбола“, каза Роналдо.

Роналдо се присъедини към Интер през 1997 г., и остана в клуба до 2002 г., когато премина Реал Мадрид. Той отбеляза 59 гола в 99 мача с екипа на „Змията“, но две сериозни контузии в коляното се отразиха на престоя му в Милано.

„Бях постигнал споразумение за удължаване с Барселона, но след четири дни президентът ми се обади, за да каже, че е невъзможно да продължа. Каза, че съм свободен да преговарям и Интер просто плати клаузата ми. Серия А беше най-добрата лига в света“, сподели за трансфера си Феномена.

„Надпреварата за титлата е много, много добра през този сезон. Мисля, че Интер играе по-добре и се надявам да спечелят отново. В Шампионска лига Реал Мадрид е фаворит. Не са в топ форма, но Анчелоти е един от най-добрите. Бензема заслужава Златната топка. От много време го повтарям. Често дори ме критикуваха заради това“, завърши Роналдо.