Звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс обяви, че за да бъде победен Атлетико Мадрид, неговият тим трябва да има много търпение.

Германците приемат вицешампиона на Испания и носител на трофея в Лига Европа в сряда вечер в среща от груповата фаза на Шампионската лига. Борусия и Атлетико са на върха в Група А с актив от шест точки след две победи, като срещата между двата тима ще се окаже директен спор за първата позиция.

"Най-важното е да имаме търпение. Атлетико се защитава много добре, затваря умело пространствата. Ще имаме малко възможности за гол и е жизненоважно да ги оползотворим. В последните мачове имахме много шансове за гол. Но Атлетико е много силен е защита и трябва да сме търпелив", сподели германецът преди двубоя с "дюшекчиите".

"Това не е най-важните момент в Шампионска лига. Вече имахме мач срещу Монако, който бе наистина специален. Атлетико вече е доказал своето качество на международната сцена - имат големи играчи, но ние играем вкъщи и това ще бъде нов голям мач за нас. Трябва да приберем трите точки, това ще бъде нашата мотивация - да поведем еднолично групата", добави той.

"Ще гледаме видеа на Атлетико. Трябва да изучим детайла преди двубоя с тях. Моят испански не е добър, но имам добра връзка с Алкасер. Той е много важен за нас, вижда се с мачовете. Пако нямаше проблем с адаптацията", каза още Марко Ройс.