Наставникът на английския Лестър Сити - Брендън Роджърс заяви, че ще е много доволен от представянето на своите играчи през сезона дори и те да не успеят да се класират за Шампионската лига. Той каза ощ, че за клуб като Манчестър Юнайтед е много по-важно да участва в турнира.

Двата отбора ще се изправят един срещу друг в последния кръг на Висшата лига, като е много вероятно само единият от тях да си гарантира участие в Шампионската лига през следващата година.

“Имайки предвид мястото, от което започнахме, и това, от което влизаме в последния мач, не мисля, че играчите могат да ми дадат нещо повече. Да, можехме да постигнем по-добри резултати в някои мачове, но този кораб вече отплава. Всеки отбор ще погледне назад към резултатите си през сезона и ще мисли къде е могъл да вземе повече точки и победи. Това, което играчите направиха, е напълно брилянтно до този момент. Сега те имат шанса да постигнат резултат, за който ще чуят по цял свят. Нека да излезем и да се наслаждаваме", обяви северноирландецът на пресконференцията си преди мача.

"Бихме искали да играем в Шампионската лига, но когато си клуб като Манчестър Юнайтед, или друг от тези супер клубове, трябва да бъдеш в ШЛ поради много причини. Това е доста ясно. Ние бихме искали да бъдем в турнира. Ще направим всичко възможно. Ако не успеем, то тогава пак ще сме направили добър сезон в първата година, в която сме били заедно. Когато си на тяхното ниво на харчене и всичко останало, имаш нужда да бъдеш в турнира и това носи различно равнище на очаквания”, заяви още Роджърс.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.